Aktuality


PressReader – čtení napříč světem

Krajská knihovna v Pardubících nabízí službu PressReader. Můžete se začíst do periodik napříč celým světem, stačí se na www.kkpce.cz přihlásit do čtenářského konta. Následně kliknete na databáze a poté na pressreader, který vás přesměruje na danou stránku.

Pokud si chcete přečíst například zprávy z novin The Guardian, The New York Times, El País a mnohých dalších nebo naopak prolistovat časopisy jako jsou The Economist, francouzský a indický Vogue či španělský National Geographic a ekvádorský Forbes, jste na stránkách PressReaderu správně. Spousta článků má přes pravé tlačítko myši možnost překladu do češtiny. Najdete zde i katalog českých novin.

Pomocí lupy v pravém horním rohu můžete vyhledat konkrétní téma nebo tiskoviny, které vás zajímají. Případně lze rolovat skrze stránku: jako první se vám ukáže nabídka doporučeno, následně výběr z novin a časopisů. Poté je zde tabulka s výběrem témat: jídlo, cestování, domov a zahrada, hudba, sport a mnoho dalších.

Věříme, že vás služba potěší a využijete ji nejenom pro zábavu ale i zdroj nových informací. A třešnička? Můžete trénovat své jazykové dovednosti při četbě. Tak – disfruta tu lectura!