Foto


Noc s Andersenem a Čtyřlístkem

Letošní Noc s Andersenem (31. 3. – 1. 4. 2017) se nesla ve znamení oslav výročí Čtyřlístku. Vždyť už má za sebou přes šest set čísel! Jako každý rok, i letos se u nás sešlo dvacet dětí, aby prožily pohádkovou noc, tentokrát ve společnosti Pindi, Bobíka, Myšpulína a Fifinky. Po páté hodině jsme se seznámili mezi sebou a rozdělili se do menších skupinek po čtyřech, jak se na správné Čtyřlístky sluší. Vytvořili jsme si masky a na další hodinu se převtělili do samotných postav řešících záhadu zmizelých exponátů výstavy. Všechny předměty ukradl profesor Zádrhel a bylo nutné je znovu vypátrat a nejlépe i dopadnout samotného zloducha. Vše se zdárně podařilo vyřešit, když jsme složili bránu času a uvedli všechny zmatky do pořádku.
Následovala hostina, kterou jsme měli připravenou v restauraci Evropa. Aby byla oslava kompletní, podával se i dort s motivem Čtyřlístku.
Po jídle jsme se přemístili na Příhrádek, kde jsme využili prostor GAMPA. Lektorka Nikola pro děti připravila vyrábění čtyřlístkového leporela - a vznikly velice pěkné koláže a výtvarná dílka.
Po návratu do knihovny jsme byli už řádně utahaní. Někteří šli odpočívat do spacáku při sledování filmu, jiní šli využít polic s knihami nebo obsadili klubovnu deskovými hrami. Jak se patří, šli jsme spát až po půlnoci a ráno se nechali vyzvednout rodiči.