News


Nová služba Citace PRO

Krajská knihovna v Pardubicích připravila pro své registrované čtenáře novou a velmi užitečnou službu citačního manažeru „Citace PRO“, která je dostupná přes on-line katalog knihovny. Jedná se o výrazné rozšíření služby „Citace v katalogu“, která je zpřístupněna od r. 2016.

Nenechte se zaskočit citacemi při psaní odborné, maturitní, seminární, bakalářské či diplomové práce. Zjistěte, proč je citování zdrojů tak důležité, a seznamte se s jeho základy. Využijte český citační nástroj, který používá i většina českých univerzit. Citace si jednoduše generujte a ukládejte pro případ dalšího použití.

Co musí udělat registrovaný čtenář, aby mohl pracovat s citačním manažerem?

Registrovaný čtenář knihovny se přihlásí do systému „Citace PRO“ dvojím způsobem:

  • Na webové stránce http://www.citacepro.com/ provede na počítači/tabletu/telefonu připojeném do počítačové sítě knihovny registraci nového účtu a pak se lze tímto účtem přihlásit kdekoli a odkudkoliv (první registraci provede na místě v KK Pce). Výhodou tohoto prvního kroku je volba vlastního hesla.
  • Ve spodní části webové přihlašovací stránky (viz výše) vybere banner Krajské knihovny v Pardubicích a pomocí stejných údajů, jakými se hlásí do on-line katalogu (čárový kód čtenářského průkazu + verifikace), získá přístup bez nutnosti nové registrace.

Ukončení práce se službou Citace PRO proveďte odhlášením svého účtu a uzavřením prohlížeče.

Podívejte se na videokurz (zdeZjednodušte si citování s Citace.com, kde se dozvíte obecné informace z problematiky citování a plagiátorství.

Firma vydala graficky zpracovanou a jednoduchou brožuru (zde) pro studující, zaměřenou na 10 základních otázek týkajících se citování a plagiátorství.