Aktuality


Dračí doupě pokračuje on-line


Oblíbená fantasy hra Dračí doupě díky šikovnosti našeho lektora Dana neskončila uzavřením knihovny, ale přehoupla se do virtuální podoby. Spojené skupiny se nyní schází každý čtvrtek od 15:00 do 19:00 hodin u svých počítačů a hrají u nasdílené obrazovky. Tady je malá ochutnávka:

... Kouzelník Zeratbone provedl složité gesto a dveře, u kterých stál, se rozzářily náhle oživenou magií a pak zhasly, jak jeho zaklínadlo rozptýlilo ukotvené magické energie. Zůstalo jen prastaré dřevo a kování z bronzu. "Je otevřeno, odstranil jsem Ochranné znamení. Perene zkontroluj, jestli tam nejsou i nějaká mechanická překvapení." Peren zakleknul ke dveřím a začal se věnovat zámku s pomocí háčků a šperháků. Po chvilce přehrabování v mechanismu cosi cvaklo a dveře se pootevřely. "Čistá práce, teď to neublíží ani mouše," pronesl Peren, zloděj družiny.  Zbytek členů družiny, jejichž špičaté uši prozrazovaly elfí původ většiny z nich, opatrně vykročil do temné chodby osvětlené jen září jejich pochodní. Co je čeká v podzemí pod hradem barona Wilhelma z Bogenhafenu, netušil nikdo z nich...

Pár slov lektora

"Jako knihovník, který se věnuje akcím pro děti, nyní pracuji převážně z domu. Pro děti z kroužku Dračího doupěte jsem zprovoznil jeho online variantu. Už od března se jednou za týden setkáváme z pohodlí domova, abychom se ponořili do fantasy světa plného magie, netvorů a vyprávění. A jak takový kroužek funguje? Díky online platformě jako je roll20.net využíváme sdílené prostředí, které zahrnuje a hlídá všechna pravidla, obsahuje databázi materiálů (jako jsou monstra, kouzla, předměty nebo schopnosti postav) a umí virtuálně házet kostkou. Vlastně je to taková počítačová hra, která si hraje na hru deskovou."

Kroužku se nyní účastní 8 dětí z obou původních skupinek. Setkáváme se každý týden ve čtvrtek od 15:00 do 19:00 hodin a hrajeme podle pravidel Dungeons and Dragons 5 edice.

Kontakt pro víc informací: Daniel Bohovic d.bohovic@knihovna-pardubice.cz