News


Březen měsíc čtenářů-nové služby

Každoročně krajská knihovna chystá pro své čtenáře nové služby a ani letos tomu není jinak. Tento měsíc se tedy můžete těšit na zprovoznění newsletteru a s ním související soutěž. Protože by si náš newsletter zasloužil zajímavý a úderný název, tak nám můžete zasílat své návrhy, jak jej pojmenovat a zároveň můžete přiložit i Váš nápad na slogan pro krajskou knihovnu. Kromě akcí a přednášek se můžete v “newsletteru” těšit na zajímavosti a novinky z knihovny nebo recenze a tipy na knihy. Své návrhy nám můžete zasílat na dotazy@kkpce.cz a také přes Facebook.

Dále jsme pro Vás připravili další dvě nové služby: Citace.com a MojeID.

Citace.com

V čtenářském katalogu nyní naleznete tzv. citační software od firmy Citace com. Je to velmi užitečná služba pro všechny, kteří by měli při zpracování použité literatury respektovat a dodržovat citační normy a etiku. Bibliografické citace najdete přímo nad vyhledaným dokumentem s možností volby různých citačních formátů.

MojeID v knihovně
Nově se můžete v knihovně na informačním oddělení bezplatně registrovat ke službě pro ověřování identity MojeID. Jedná se o službu, která dovoluje uživatelům zřídit si a centrálně spravovat svoji internetovou identitu (soubor osobních údajů – například jméno, příjmení, emailová adresa, telefon a další, doplněný o přihlašovací metody a údaje). S takovou identitou se pak uživatelé mohou přihlašovat na webových stránkách, které službu mojeID podporují, bez nutnosti registrace a nastavování uživatelského jména a hesla. 
Registrace probíhají  pondělí, středa, čtvrtek, pátek od 9 do 19 hodin a v úterý od 9 do 12 hodin. Pro podrobnější informace se můžete obrátit na číslo 466 531 270 nebo email knihovnapce@gmail.com.