News


V provozu jsou 2 nové biblioboxy!

Milí čtenáři, knížky můžete vracet již do 6 biblioboxů!

Určitě se vám už někdy stalo, že jste nutně potřebovali vrátit knížky, ale cestu kolem knihovny jste neplánovali. Tento problém se vám neustále snažíme ulehčit. Do pardubických ulic jsme proto nechali nainstalovat 2 nové biblioboxy. Najdete je na Masarykově náměstí před ČSOB pojišťovnou a před základní školou na Benešově náměstí.

„Stále se snažíme, aby vracení knih bylo pro čtenáře více komfortní. Z tohoto důvodu jsme počet našich biblioboxů opět navýšili, a to díky dotaci, kterou nám poskytl Magistrát města Pardubic. Velkou výhodou je, že v těchto biblioboxech mohou čtenáři zanechat také knihy půjčené v knihovnách městských částí Doubravice, Dubina, Dukla, Hostovice, Nemošice, Ohrazenice, Pardubičky, Polabiny, Rosice n. Labem, Staré Čívice a Svítkov. Biblioboxy vybíráme pravidelně dvakrát týdně a vrácené knihy následně rozdělujeme do příslušných knihoven, “ vysvětluje ředitelka krajské knihovny Radomíra Kodetová.

Nové biblioboxy jsou v provozu od pondělí 14. ledna. Doplnily tak stávající biblioboxy v Polabinách u cestovní kanceláře Datour a na Dubině poblíž autobusové zastávky Dubina, centrum. Další biblioboxy jsou umístěné v okolí budovy knihovny na Pernštýnském náměstí, které své využití nachází nejčastěji v případech, kdy čtenáři nestihnou otevírací dobu knihovny.

Nové biblioboxy

novy_bibliobox_2

novy_bibliobox_1

Biblioboxy byly pořízeny z dotace Magistrátu města Pardubic.

 mesto_krivky