News


BLOGUJEME VÁŽNĚ I NEVÁŽNĚ


VÝZNAMNÉ DNY

29. červen se v historii naší knihovny stane významným dnem. Oficiálně pro vás otevíráme naše detašované pracoviště na Příhrádku. Velkolepý projekt nabízející zábavu, vzdělávání, relaxaci, osvěžení, kulturu či setkávání s přáteli. A také spoustu báječných akcí, na které se už teď těšíme.

On červenec vůbec je plný významných či dokonce mezinárodních dnů. Hned 2. 7. náleží ufonům. Mezinárodní den UFO údajně vznikl na základě události, která se odehrála před třiceti lety. Jistý farmář se svým synem našli úlomky jakéhosi plechu, o kterém se dodnes nepodařilo zjistit, co to mohlo být. Údajně to měl kus létajícího talíře.

Že je 5. červenec dnem zvěrozvěstů Cyrila a Metoděje, je všeobecně známo. Ale možná jste netušili, že v tento den bychom se také měli ZDARMA objímat :-) Má to fungovat tak, že se lidi po celém světě na ulici objímají. Tento svátek se pomalu ujímá i u nás. A tak jestli se nemáte s kým doma obejmout, vydejte se do ulic a prostě někoho popadněte kolem krku – samozřejmě láskyplně. Dnes by vás nikdo neměl považovat za zvrhlíka :-)

O den později k tomu máme přidat i polibky. Ano, na výročí upálení Mistra Jana Husa se máme celosvětově líbat. No a o tři dny později mají slavit všichni veterináři. 11. červenec je světový den populace a 20. se slaví mezinárodní den šachu.

Tak si teď o prázdninách hrajte, ať už šachy nebo cokoliv jiného, bavte se – třeba u nás na Příhrádku a užívejte krásné léto.

Michala Jendruchová