News


BLOGUJEME VÁŽNĚ I NEVÁŽNĚ


DOVOLENÁ

Koukám do kalendáře a zišťuji, jak ten čas letí. Sotva jsem stačila zaznamenat, že je tady léto, a už máme za sebou polovinu prázdnin. Začínám být patetická a používám věty, kterým jsem se před lety smála.

Uvědomila jsem si, že bych měla rychle popřemýšlet, jak strávím letošní dovolenou. Pravda, nějak na to nebyl čas a vzhledem k mnoha karanténním okolnostem si člověk ani netroufl něco plánovat. Co tedy s následujícími dvěma týdny volna? Do zahraničí si letos netroufám. Nevadí, u nás je tolik nádherných míst, která jsem ještě nestihla prozkoumat.

V období karantény jsem pochopila, jakou výhrou jsou bazény u rodinných domů. Mnoho mých přátel se rozhodlo strávit léto právě na vlastní zahradě, u vlastní kapky vody, v pohodlí domova. Nám "garsonkářům" se o něčem takovém může jen zdát. Ačkoliv... Na balkóně jsem si vytvořila jakousi oázu - vyrostlo mi zde asi dvacet sazenic rajčat, která budou právě v tomto období plodit. A zdá se, že úroda bude víc než dobrá.

A tak si možná rozložím na balkóně deku, budu relaxovat obložená množstvím knížek půjčených u nás v knihovně a k tomu přikusovat slaďoučká rajčata. Milé kolegyně - knihovnice, slibuji, že knihy vrátím dokonale čisté :-)

Máte i vy svá oblíbená místa? Jak strávíte letošní dovolenou vy? Napište mi na m.jendruchova@knihovna-pardubice.cz. Budu se těšit.