News


Co jsme měli v plánu: Beseda s Martinem Řezníčkem


K akcím, které se měly uskutečnit v průběhu května, ale v souvislosti s uzavřením knihovny jsme je museli odložit, patří beseda s Martinem Řezníčkem.
Než bude možné besedu upořádat v náhradním termínu, vybrali jsme pro vás tři inspiratvní rozhovory, které si do té doby můžete poslechnout.

Martin Řezníček je novinář a reportér, bývalý zahranční zpravodaj České televize ve Spojených státech (v letech 2012 - 2017), moderátor hlavních zpravodajských relací České televize UdálostiUdálosti, komentáře, autor stovek televizních reportáží a rozhovorů. Za svou dvacetiletou kariéru referoval z desítek zemí Evropy, Afriky i Asie. Jako redaktor a moderátor pracoval v české redakci BBC World Service v Praze a Londýně.


Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou

V rámci projektu Velký knižní čtvrtek, který přináší patnáct nových knih toho nejlepšího čtení pro letošní jaro, Martin Řezníček krátce představil svou knihu "Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou".

https://www.youtube.com/watch?v=Bsnz6Wukd1k

Mé šedivé vlasy jsou z toho, že je člověk pod permanentním tlakem

Co považuje zpravodaj České televize v USA za vrchol své kariéry? Jak rozdílný přístup mají Obama a Trump k novinářům? A jaká byla nálada ve volebním štábu Hillary Clintonové? To vše prozradil v rozhlasovém pořadu Host do domu během rozhovoru se Stanislavou Lekešovou.

https://dvojka.rozhlas.cz/me-sedive-vlasy-jsou-z-toho-ze-je-clovek-pod-permanentnim-tlakem-rika-martin-7452860#volume


Jak se dělá televize s ČT 2018

Záznam besedy v rámci 5. ročníku projektu Jak se dělá televize, která se uskutečnila na Gymnáziu Příbram. Martin Řezníček nás nechá nahlédnout do zákulisí práce v televizi a přiblíží, co všechno obnáší práce zahraničního zpravodaje.

https://www.youtube.com/watch?v=itQAQ2L6Myw