News


DĚTI, SOUTĚŽTE S NÁMI!

Kde končí svět 2019/2020

Komenský a my – nové výzvy a témata

Milé čtenářky a čtenáři,

ke dni 12. 3. 2020 jsme sice ukončili přijímání příspěvků do literární části soutěže, to jsme ale netušili, co nás čeká. Vzhledem k tomu, že jsme díky karanténě získali čas, rozhodli jsme se prodloužit možnost přidávání literárních i výtvarných příspěvků.

Dokonce nás v této souvislosti napadají i další témata, na která byste mohli tvořit. Asi i vás překvapilo, co všechno se změnilo během tří týdnů. Nemusíte jako každé ráno do školy. Učíte se s rodiči, učíte se sami, pomáhá i UčíTelka.

Jak jste si s tím poradili, jak vám bylo a jak se cítíte dnes? Co vás těší, co vás tíží?

Napište nám - přidávejte své postřehy, úvahy – mohou to být krátké příběhy, básničky, pohádky, prostě cokoli se vám honí hlavou nebo se vám osobně přihodilo.

Literární témata:

1. Domaci.skola@virus.cz aneb Co mi přinesla domácí škola

2. Mami, tati – chci zpátky do školy!

3. Jaro je tady – příroda se probouzí a my s ní

Výtvarná témata:

MOJE ROUŠKA

Víme, že roušky jsou dnes velmi užitečná věc. Chrání nás a stávají se součástí naší běžné výbavy, když jdeme ven. Roušky jsou vlastně prima, mohou nás zkrášlit, nebo o nás mnoho vypovědět. Nabízíme tedy tři témata na ztvárnění roušky.

1. Moje rouška – tahle mi sluší!

2. Jak by vypadala rouška v různých ročních obdobích?

3. Rouška pro super dospěláka (doplňte pro koho a proč?)

Práci označte těmito údaji: jméno a příjmení, adresa bydliště (případně e-mail adresa), škola, rok narození a souhlas zákonného zástupce s vystavením práce.

Tvořit mohou všechny děti od 6 do 16 let i předškoláci. Všichni, kteří nám pošlou své práce, od nás získají odměnu. Vaše práce také vystavíme v knihovně.

Těšíme se na vaše příspěvky do 31. května 2020.

Práce posílejte na email: knihovna21@gmail.com nebo na adresu: Dětské oddělení, Krajská knihovna v Pardubicích, Pernštýnské nám.77, 530 94 Pardubice

Knihovnice dětského oddělení KK v Pardubicích

Soutěžtě s námi - text ke stažení zde.