News


Letní anketa

Přemýšlíte, co svým potomkům uvařit k letnímu obědu? Máte své oblíbené pokrmy, které o prázdninách nikdy nesmějí chybět na vašem stole? I v mnoha knížkách najdeme nějaké ty tipy, co dobrého si v horkých dnech dopřát.

A jak jsou na tom naše kolegyně? Třeba vás budou inspirovat svými recepty nebo nápady na hezké výlety. Dnes se s vámi o ty svoje podělí ředitelka knihovny Radomíra Kodetová:

RADOMÍRA KODETOVÁ - ředitelka knihovny

Moje léto? To je naše chalupa - srub u vody pod Blaníkem, vaření na kamnech, voda ze studánky, koupání v řece Blanici, večerní posezení u ohníčku, kamarádi, kytara a trochu toho halekání. Obyčejný trampský život. Mezi moje oblíbené výlety pak patří výstup na Blaník s návštěvou rozhledny, zámek a parky ve Vlašimi a Konopiště v Benešově.

Mezi moje osvědčené letní recepty jednoznačně patří pečené plněné papriky. Připravuji je podle Karolíny a je to prostě mňamka. Tady je odkaz: https://fresh.iprima.cz/pecene-plnene-papriky-0

Další inspiraci najdete v rubrice BLOGUJEME VÁŽNĚ I NEVÁŽNĚ. O letních laskominách a vzpomínání na dětství je fejeton MOJE LETNÍ RECEPTY. A jak jste na tom vy? Můžete se s námi podělit a napsat na m.jednruchova@knihovna-pardubice.cz. My z nich potom připravíme příspěvek. Těšíme se.