News


Láska & Střepy

Prvním vystupujícím byl v úterý na Příhrádku Láska, vlastním jménem Václav Vaňura, který se na sólovou dráhu vydal v roce 2019. O rok později vydal album Deska, ze kterého zazněla spousta písní. Zajímavostí je, že je to velký sběratel kytar. A proč si vlastně říká Láska, objasnil hned v úvodu koncertu. Jméno VÁCLAV v sobě foneticky nechává zaznít anglické love = láska. Vašek Vaňura včera kromě písní skvěle komunikoval s publikem, kdy si vtipně pohrával se slovy a po koncertě s několika fanoušky zasedl do první řady a povídal si s nimi.

Během toho se už na koncert připravovali včerejší druzí vystupující – kapela Střepy. Kluci dojeli z Havířova a na Příhrádku hráli už před dvěma lety. Poznamenali, že by rádi přijeli za dva roky znovu a možná i dřív. Tak se necháme překvapit, zda nás svou hudbou potěší už příští rok v rámci Léta na Příhrádku.

Kapela Střepy se při svých písních nechává inspirovat britpopep a indie. Kromě příjemně znějících písní, které jsou všechny v češtině, se kluci věnují také benefičnímu projektu Muzikanti s dětmi, který založili. Díky oběma vystupujícím jsme si mohli včera užít jeden z příjemných letních večerů.

Kolik Lásky bylo na náměstíčku, můžete vidět zde a jak to slušelo na pódiu klukům z kapely Střepy zde.