News


Hudební databáze Naxos

Návod na zprovoznění mobilní aplikace pro vzdálený přístup k Naxos Music Library

1. Databáze je určena registrovaným čtenářům Krajské knihovny v Pardubicích. Ke zprovoznění vzdáleného přístupu budete potřebovat údaje, kterými se přihlašujete do svého čtenářského konta.

2. Na své mobilní zařízení si stáhněte a nainstalujte mobilní aplikaci NML pro Android nebo iOS.

3. Ve webovém prohlížeči si na internetu otevřete stránku http://kkpce.naxosmusiclibrary.com.

4. Otevře se okno, které vás vyzve k vložení vašeho uživatelského jména a hesla (viz bod 1) a následně vás po ověření pustí do prostředí Naxos Music Library.

5. V levém menu zvolte možnost Playlists. Na následně zobrazené stránce zvolte možnost Student/Member Account Sign up.

6. Vyplňte registrační formulář, kde uvedete svůj e-mail, pomocí kterého se budete do mobilní aplikace přihlašovat. Zvolíte si také heslo. Mail ani heslo se nemusí shodovat s těmi, které používáte pro přístup do čtenářského konta. Zaškrtněte přijetí podmínek a odešlete modrým tlačítkem Register New Account Now.

7. Otevřete na svém mobilním zařízení e-mail z Naxos Music Library, který vzápětí obdržíte, a klikněte na modré tlačítko Activate Naxos Music Library Student/Member Playlist Account Now.

8. Nyní můžete zavřít webový prohlížeč a začít používat mobilní aplikaci NML. Do aplikace se přihlašujete zvoleným e-mailem a heslem (viz bod 6).

9. V aplikaci NML je možné online přehrávat celý obsah databáze nebo si stáhnout hudební alba pro poslech offline. Každé album je po stažení k dispozici offline po 30 dní.

10. Při spuštění aplikace offline je možný jen poslech stažených alb. Jste-li online, máte k dispozici celý obsah hudební databáze.

11. Knihovna má k dispozici pět současných online přístupů do Naxos Music Library. Pokud se nemůžete připojit, pravděpodobně jsou právě obsazeny, zkuste to, prosím, znovu později.