Aktuality


Světoznámá fotografka poprvé v Česku

Letošní podzimní cyklus Akademie volného času je věnován koním. Krajské knihovně v Pardubicích se podařilo domluvit přednášku se světoznámou fotografkou Gabriele Boiselle, která celý svůj život zasvětila právě jim.

Její práce, které se věnuje více než 40 let, je velice ceněna. Po celém světě cestuje s profesionální fototechnikou a pro dobrý záběr je ochotna udělat takřka cokoliv jen proto, aby výsledek byl skvělý. Své o tom ví i její klienti, kterými jsou například královské rodiny, šejkové či významné hřebčíny. Fotografka si založila dokonce i své vlastní vydavatelství, jež zajišťuje tisk kalendářů, knih a brožur.  

Jsme velice rádi, že si na krajskou knihovnu, které věnovala několik svých publikací a všechny přítomné obdarovala vlastnoručně podepsaným plakátem, našla ve svém nabitém diáři čas.

Jak sama Gabriele Boiselle říká: „Pardubice jsou město koní a cítím se v nich velice dobře. Těší mě, když se někomu líbí moje práce, která je mojí vášní. Byla jsem mile překvapena, že mé knihy jsou k dispozici v krajské knihovně, která má své osobité kouzlo. Děkuji za milé pozvání a jsem ráda, že moje historicky první přednáška v České republice se konala právě zde.“

Ještě jednou srdečně děkujeme a podívejte se níže na společnou fotografii Gabriele s diváky.